Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Малки солени кифлички

Малки солени кифлички

Разпечатай

от готварската книга на Живка Андонова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. прясно мляко
9 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 гр. брашно
половин кубче мая за хляб
сусам
меродия

Плънка:
сирене
кашкавал
1 белтък

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Малки солени кифлички

Разбива се яйцето със захарта, солта и олиото. Маята се разтопява в млякото и се прибавя към останалите продукти. Прибавя се и брашното, трябва да се получи меко тесто. Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Нарязва се на триъгълници. Във всеки триъгълник се поставя от плънката, приготвена от смесването на натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбития белтък. Поръсват се със сусам или мерудия. Не се изчаква да втасват. Пекат се на 180 градуса.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар08 Април 2012
Нина Райчева
Най - после се наканих да ги приготвя. Мисля, че добре ми се получиха.
Аватар12 Февруари 2012
Нина Райчева
Много симпатично изглеждат.



Ако желаете, може да сложите линк към Малки солени кифлички


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама