www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Живка Андонова на 11 Февруари 2012

Малки солени кифлички

Необходими продукти
1 ч.ч. прясно мляко
9 с.л. олио
1 яйце
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
500 гр. брашно
половин кубче мая за хляб
сусам
меродия

Плънка:
сирене
кашкавал
1 белтък

Разбива се яйцето със захарта, солта и олиото. Маята се разтопява в млякото и се прибавя към останалите продукти. Прибавя се и брашното, трябва да се получи меко тесто. Разделя се на две части и всяка се разточва на тънка кора. Нарязва се на триъгълници. Във всеки триъгълник се поставя от плънката, приготвена от смесването на натрошеното сирене, настъргания кашкавал и разбития белтък. Поръсват се със сусам или мерудия. Не се изчаква да втасват. Пекат се на 180 градуса.