Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Малай с пудра захар

Малай с пудра захар

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 малки яйца
6 ½ с.л брашно
3 ½ с.л царевичен грис
200 г. кисело мляко
75 мл. олио
½ с.л захар
125 г. сирене
½ с.л хлебна сода
олио за намазване на формата
царевичен грис за намазвана на формата
пудра захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Малай с пудра захар

Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме. Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме яйцата и разбъркваме с вилица. Добавяме тази смес към купата и разбъркваме. Прибавяме солта и олиото на тънка струйка. Разбъркваме всичко до еднородна смес. Натрошаваме сиренето и го добавяме последно. Разбъркваме всичко и изсипваме в намазана с олио и посипана с царевичен грис форма за кекс. Печем в загрята на 170 гр. фурна до пълна готовност. Проверяваме с клечка дали се е изпекло. Вадим го от формата и режем на парчета. Поръсваме с пудра захар с цедка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Малай с пудра захар


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама