Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Лучник - II вариант
Лучник - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
1/2 кубче мая
1 ч.л захар
3 с.л олио
1 с.л сол
400 мл топла вода
около 800г брашно
за плънката:
1 кг кромид лук
2 картофа
2 червени сухи чушки
черен и червен пипер
чубрица
сол на вкус
Първо се приготвя плънката:
Лукът се нарязва на ситно (аз използвах кухненски робот) и се задушава в няколко лъжици олио. Като промени цвета си и поомекне добавих настърганите картофи, натрошените сухи чушки и подправките. Задушава се до готовност. Оставя се да се охлади.
Замесва се обикновено тесто от изброените продукти. Оставя се да втаса и се разделя на две части, а едната на още две малки.
Разточва се голямата топка на кора по-голяма от тавата, в която ще се пече. Разстила се половината от плънката. Отгоре се покрива с разточена кора от малките топки. Изсипва се другата половина от плънката и се покрива с последната разточена топка тесто. Загръщат се стърчащите краища, като се притискат хубаво. Оставя се да втаса около 30 минути, намазва се с разбито яйце с малко прясно мляко и се пече на 200 градуса до готовност (не съм засичала времето, просто проверявах).
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Лучник - II вариант
От форум:
От друг сайт: