Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Козуначни мъфини със стафиди, лимонови резанки и локум

Козуначни мъфини със стафиди, лимонови резанки и локум

Разпечатай

от готварската книга на Ивелина Станчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

220 гр. брашно
20 гр. мая от кубче или 1 пакетче суха мая
80 гр. масло
100 гр. захар
60 мл. прясно мляко
2 яйца
есенция лимон или ванилия
1 с.л ром
щипка сол
50 гр. стафиди, накиснати в 50 мл ром
1 кутия локум
1/2 кутия лимонови резанки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначни мъфини със стафиди, лимонови резанки и локум

В топлото прясно мляко се разтваря маята и се остава да шупне. Брашното се пресява, прави се кладенче в средата и се прибавят млякото с маята, разбитите яйца със захарта, мекото масло, ванилия, настъргана лимонова кора, рома и щипка сол. Разбърква се с лъжица до хомогенност. Получава се гъсто кексово тесто. Оставя се да втаса около 30 минути.

След това се прибавят накиснатите в рома стафиди и се разбърква отново.

Във форми за мъфини с помощта на лъжица се слага 1 с.л от тестото, парче локум и се покриват с още 1 с.л тесто. Втасват отново около 15 минути. Пекат се на 180 С.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначни мъфини със стафиди, лимонови резанки и локум


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама