Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кузуначени кифлички с плънка от мармалад, стафиди и орехи

Кузуначени кифлички с плънка от мармалад, стафиди и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
2 яйца и 1 белтък
200 мл. прясно мляко
1 пакетче суха мая
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. пълнозърнесто брашно
1 прах ванилия
1 с.л. ром

за плънката:
мармалад от сини сливи
орехи
стафиди

за намазване на кифличките:

1 жълтък
захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кузуначени кифлички с плънка от мармалад, стафиди и орехи

Разтворете маята в прясното мляко. Смесете сухите и течните съставки и замесете меко тесто. Оставете да втаса. Разточете готовото тесто /поръсете плота с брашно/ и нарежете на триъгълници. Във всеки триъгълник сложете от плънката - мармалад, стафиди и орехова ядка и навийте на руло. Намажете кифличките с жълтък, поръсете със захар и оставете още малко да втаса. Изпечете до готовност.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кузуначени кифлички с плънка от мармалад, стафиди и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама