Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"

Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 пресни яйца
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
1/3 кубче прясна мая
5 супени лъжици захар или на вкус
настъргана кора на 1 лимон
сока на 1/2 лимон
1 чаена чаша смесена мазнина от мас, краве масло и олио
щипка сол
1 каф.лъжичка куркума
брашно колкото е необходимо за еластично тесто

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"

Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме към тях топло прясно мляко, маята, сол, кората от лимон и сока на 1/2 лимон. Наливаме и мазнината. Сипваме куркумата и с брашно, колкото е необходимо замесваме еластично тесто, което завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса.

След като втаса, отново месим и оставяме втори път да втаса. От готовото тесто оформяме кифлички, които може да намажем с прясно мляко или яйце, да поръсим със захар и орехови ядки. Оформените кифлички оставяме на топло да втасат и изпичаме на 180 градуса фурна до златисто.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама