Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"
Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 пресни яйца
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
1/3 кубче прясна мая
5 супени лъжици захар или на вкус
настъргана кора на 1 лимон
сока на 1/2 лимон
1 чаена чаша смесена мазнина от мас, краве масло и олио
щипка сол
1 каф.лъжичка куркума
брашно колкото е необходимо за еластично тесто
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме към тях топло прясно мляко, маята, сол, кората от лимон и сока на 1/2 лимон. Наливаме и мазнината. Сипваме куркумата и с брашно, колкото е необходимо замесваме еластично тесто, което завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса.
След като втаса, отново месим и оставяме втори път да втаса. От готовото тесто оформяме кифлички, които може да намажем с прясно мляко или яйце, да поръсим със захар и орехови ядки. Оформените кифлички оставяме на топло да втасат и изпичаме на 180 градуса фурна до златисто.
Още рецепти за Други изделия
Сиропиран щрудел с лимон, ябълки и орехи
Солени мъфини със сирене и извара
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Козуначени кифлички - "Моята празнична рецепта"
От форум:
От друг сайт: