Начало » Тестени изделия » Рецепти за Пици » рецепта Калцоне

Калцоне

Разпечатай

от готварската книга на Елена Пенчева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

около 500 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
4 с.л. олио
7 гр. суха мая
1 с.л. сол
1 ч.л. захар

за плънката
продукти по избор:
доматен сос
кашкавал
сирене-топено или не
гъби
шунка
царевица и други

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Калцоне

В топлото мляко разтваряте маята заедно със захарта и 2 с.л. брашно. Покривате с фолио за свежо съхранение и оставяте около 15 минути, за да шупне маята. След това към сместа добавяте олиото и солта и прибавяте по малко от брашното, като се бърка/меси до пълното му поемане. Тестото не трябва да лепне. Готовото тесто намазвате с олио, за да не хваща коричка, и оставяте да втаса. Оформяте пиците, по желание може да ги намажете с разбит жълтък и капка олио и печете на 220 градуса.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар23 Септември 2015
Марияна Желева
Невероятен вкус!
Аватар16 Октомври 2014
Надя Недева
Обожавам я !



Ако желаете, може да сложите линк към Калцоне


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди