Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Коледно тирамису
Коледно тирамису

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г. Маскарпоне
4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г. пудра захар
2 с. л. коняк (амарето, ром или марсала)
250 мл. силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч. ч. натурално какао
Жълтъците се разбиват с пудра захар докато не увеличат обема си 3-4 пъти. Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица. Белтъците се разбиват на твърд сняг. Добавят се при Маскарпонето внимателно и се разбъркват. В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром). Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга. Отгоре се поставя един слой крем. Отгоре отново потопените бишкоти, крем. Най - горният слой трябва да бъде крем.
Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ. Преди сервирането се поръсват с какао.
Още рецепти за Други десерти
Скони с шоколад - English Scones
Еклери с крем с портокалови корички и розова глазура
Мъфини с малини, къпини, касис и боровинки
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Коледно тирамису
От форум:
От друг сайт:
Нина Райчева