Начало » Десерти » Рецепти за Дребни сладки » рецепта Коледни сладки с какао

Коледни сладки с какао

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

400 г брашно
150 г пудра захар
1 пакетче ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
30 г какао
1/2 ч.л. канела
щипка карамфил
1 яйце
175 г масло
есенция ром

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледни сладки с какао

Смесете брашното, пудрата захар, ванилията, бакпулвера, какаото, канелата и щипка карамфил. Разбийте яйцето и кравето масло и ги добавете към брашното и останалите продукти. Добавете и няколко капки есенция ром. Трябва да се получи ронливо тесто, което оставете за два часа в хладилника, увито във фолио. След това го разточете на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете сладки с различни форми. За Коледа са най-подходящи формички на елха, снежинка, звезда, камбанка. Ние имахме и забавни формички с животни, които доставят радост на децата. Сладките се пекат във фурна при 180 градуса около 8 минути. За да не залепнат, постелете тавата с хартия за печене.

Украса:
Въпреки че сладките са много вкусни, а и изглеждат добре без украса, поне част от тях можете да украсите. Ето няколко идеи: Можете да използвате захарен шрифт, продава се в тубички, има различни цветове. Може да посипете сладките с кокосови стърготини, шоколадови или оцветени захарни пръчици, като предварително поставите малко мед, за да залепнат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар29 Декември 2013
Az-gotvia .bg
Тази година украсихме коледните сладки с айсинг в бяло, зелено и розово и захарни топчета.
Аватар13 Октомври 2011
Анелия Терзиева
Чудесни са!



Ако желаете, може да сложите линк към Коледни сладки с какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама