www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 15 Юли 2011

Коледни сладки с какао

Необходими продукти
400 г брашно
150 г пудра захар
1 пакетче ванилия
1/2 ч.л. бакпулвер
30 г какао
1/2 ч.л. канела
щипка карамфил
1 яйце
175 г масло
есенция ром

Смесете брашното, пудрата захар, ванилията, бакпулвера, какаото, канелата и щипка карамфил. Разбийте яйцето и кравето масло и ги добавете към брашното и останалите продукти. Добавете и няколко капки есенция ром. Трябва да се получи ронливо тесто, което оставете за два часа в хладилника, увито във фолио. След това го разточете на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете сладки с различни форми. За Коледа са най-подходящи формички на елха, снежинка, звезда, камбанка. Ние имахме и забавни формички с животни, които доставят радост на децата. Сладките се пекат във фурна при 180 градуса около 8 минути. За да не залепнат, постелете тавата с хартия за печене.

Украса:
Въпреки че сладките са много вкусни, а и изглеждат добре без украса, поне част от тях можете да украсите. Ето няколко идеи: Можете да използвате захарен шрифт, продава се в тубички, има различни цветове. Може да посипете сладките с кокосови стърготини, шоколадови или оцветени захарни пръчици, като предварително поставите малко мед, за да залепнат.