Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен венец

Коледен венец

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600 гр. брашно
1 кубче мая
100 гр. пудра захар
200 хладко прясно мляко
200 гр. масло
карамфил
джинджифил
сушени и захаросани плодове: стафиди, ананас, киви, папая, сини сливи, череши, фурми
пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Коледен венец

Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете млякото с маята, разтопеното масло, пудрата захар, джинджифила и карамфила. Замесете меко тесто. Прибавете нарязаните плодове и замесете отново. Оформете венец и изпечете до готовност. Още топъл, поръсете обилно с пудра захар.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Коледен венец


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди