Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен венец
Коледен венец

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр. брашно
1 кубче мая
100 гр. пудра захар
200 хладко прясно мляко
200 гр. масло
карамфил
джинджифил
сушени и захаросани плодове: стафиди, ананас, киви, папая, сини сливи, череши, фурми
пудра захар за поръсване
Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете млякото с маята, разтопеното масло, пудрата захар, джинджифила и карамфила. Замесете меко тесто. Прибавете нарязаните плодове и замесете отново. Оформете венец и изпечете до готовност. Още топъл, поръсете обилно с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледен венец
От форум:
От друг сайт: