Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен венец
Коледен венец
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр. брашно
1 кубче мая
100 гр. пудра захар
200 хладко прясно мляко
200 гр. масло
карамфил
джинджифил
сушени и захаросани плодове: стафиди, ананас, киви, папая, сини сливи, череши, фурми
пудра захар за поръсване
Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете млякото с маята, разтопеното масло, пудрата захар, джинджифила и карамфила. Замесете меко тесто. Прибавете нарязаните плодове и замесете отново. Оформете венец и изпечете до готовност. Още топъл, поръсете обилно с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледен венец
От форум:
От друг сайт: