Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Коледен венец
Коледен венец

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
600 гр. брашно
1 кубче мая
100 гр. пудра захар
200 хладко прясно мляко
200 гр. масло
карамфил
джинджифил
сушени и захаросани плодове: стафиди, ананас, киви, папая, сини сливи, череши, фурми
пудра захар за поръсване
Разтворете маята в прясното мляко. Пресейте брашното и направете кладенче. Изсипете млякото с маята, разтопеното масло, пудрата захар, джинджифила и карамфила. Замесете меко тесто. Прибавете нарязаните плодове и замесете отново. Оформете венец и изпечете до готовност. Още топъл, поръсете обилно с пудра захар.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледен венец
От форум:
От друг сайт: