Публикувана от Веселина Великова на 03 Януари 2017
![]() | Необходими продукти 200 мл. прясно мляко 70 мл. олио 1 ванилия 2 с.л кафе 1 ч.ч захар 1 бакпулвер 2 ч.ч брашно олио за намазване на формата брашно за посипване на формата 1 пакетче какаова глазура на Йоткер 4 с.л вода ½ пакетче захарни снежинки на Йоткер 3 яйца |
Чукваме едно по едно 3 яйца в купа. Слагаме вътре 1 ч.ч захар и разбиваме с миксер продължително до пухкав крем. После слагаме олиото и прясното мляко и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното и слагаме в него 1 бакпулвер и 1 ванилия. Разбъркваме да се смесят трите съставки. Постепенно прибавяме брашното към кашата и разбъркваме с миксера. Разделяме смесите на 2 части. В едната прибавяме 2 с.л кафе. Ползвах за машина на Якобс. Разбъркваме двете смеси поотделно. Намазваме с олио форма за кекс и посипваме с брашно. Редуваме смесите на части с помощта на супена лъжица докато свършат. Целта е да стане шарен с аромат на кафе и ванилия. Печем кекса в загрята на 180 гр. фурна до готовност. След като се изпече го вадим. Какаовата глазура на прах я разтваряме в 4 с.л студена вода и разбъркваме добре с лъжица. След като е поизстинал кекса мажем с глазурата. Още нестегнала нареждаме отгоре, за да е красиво снежинки на Йоткер за празнично настроение. |