Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Киш със спанак и гъби

Киш със спанак и гъби

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 масло (125 г)
1 ч.л. сол
3 с.л. прясно мляко
1 яйце

за плънката:
200 г спанак
250 г пресни печурки
2 стръка зелен лук
200 мл. готварска сметана
3 яйца
100 г сирене
100 г настърган кашкавал
сол
черен пипер
3 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Киш със спанак и гъби

От маслото, брашното, солта, яйцето и прясното мляко се омесва гладко тесто. То се разточва и налага върху намаслена форма за киш, или кръгла тавичка. Изпича се на 180 градуса до готовност, като е желателно да се постави тежест върху него, за да не се надигне при печенето. Изважда се от фурната и се оставя настрани.

Зеленият лук се нарязва на колелца и заедно с нарязаните на полумесеци гъби се задушават в малко олио. Добавя се размразеният и нарязан на много ситно спанак. Плънката се запържва, докато гъбите омекнат напълно и течността от тях и спанака изври. Посолява се и се оставя да се охлади.

В купа се разбиват 3 яйца със сметаната и се добавят настърганият кашкавал и натрошеното сирене. Прибавят се и охладените спанак и гъби. Плънката се разбърква много добре и се изсипва във формата за киша върху изпеченото тесто. Заглажда се и се пече при 180 градуса до готовност. Кишът е вкусен и топъл, и студен. Добър апетит!



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Киш със спанак и гъби


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама