Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифлички със сирене и сусам
Кифлички със сирене и сусам

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
120 мл. прясно мляко
60 мл. олио
1/2 кубче мая
1 ч.л захар
1/2 ч.л сол
3 ч.ч брашно
масло и 1 жълтък за намазване отгоре
сусам за поръсване
масло за намазване на тавата
140 гр. сирене - натрошено
В топлото прясно мляко шупваме маята, слагаме да стане запарка захарта, 1 ч.л брашно. Пресяваме 3 ч.ч брашно. В него изливаме млякото с маята и захарта, после прибавяме солта, олиото и 1 разбито яйце. Месим тесто. Поличава се ароматно, меко тесто. Завиваме на топло 30 минути. Точим на кора. Правим кифлички. Разточеният кръг го режем с остър нож на триъгълници, като в широката част слагаме сирене, краищата прегъваме навътре, навиваме към към върха. Намазваме тавата с масло и посипваме с брашно. Редим кифличките. Завиваме да стоят на топло 30 мин. Като се надигнат мажем с разбит жълтък и малко масло и поръсваме със сусам. Пека на 180 градуса.
Още рецепти за Други закуски
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Мекици с кисело и прясно мляко
Панирани филии от козунак с аромат на канела и коняк
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Кифлички със сирене и сусам
От форум:
От друг сайт:
Марияна Желева