Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли със зехтин, сирене и ким

Кифли със зехтин, сирене и ким

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

½ кубче  мая
2 яйца
1 с.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
12 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
5 ½ ч.ч. брашно
250 г. сирене
1 белтък
1 жълтък за намазване
2 с.л прясно мляко
1 пакетче ким

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кифли със зехтин, сирене и ким

Пресяваме брашното в купа. Отмерваме 1 ч.ч от 200 мл. прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/2 от кубче прясна мая. Слагаме още и 1 с.л брашно и щипка захар. Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Правим кладенче в брашното. Чукваме едно по едно две яйца. Прибавяме 1 ч.л сол. Отмерваме зехтина и го прибавяме и него към другите продукти. След като е шупнала и маята прибавяме и нея вътре. Замесваме тестото. После го прехвърляме на набрашнена маса и продължаваме да месим. Трябва да се получи хубаво меко тесто. В купа натрошаваме сиренето с вилица. Аз използвах меко домашно сирене. Препоръчвам да използвате твърдо сирене /саламурено, като го оставите малко да изсъхне в хладилника/. Разбиваме с вилица и един белтък, който сме отделили преди това. Жълтъкът ще го използваме за намазване на кифлите. Към жълтъка добавяме и 2 с.л прясно мляко. Разбъркваме по отделно двете смеси. Омесеното тесто го отделяме настрана и го завиваме да втаса на топло за 35 мин. Можем да го завием с кухненска кърпа. След като втаса го делим на 2 - 4 части. Всяка част разточваме на кръг. Режем триъгълници с нож. В широката част на всеки триъгълник слагаме сирене и навиваме. Нареждаме всички кифли. Аз сложих от сместа, навих и след това краищата ги извих напред и притиснах.

Оставяме пак да втасат за 30 мин. След като се надуят ги мажем с разбития жълтък с прясно мляко. Поръсваме с ким целите кифли. Получава се меко пухкаво жълто тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Получават се от дозата 2 големи тави от фурната. Рецептата е от кулинарен блог.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със зехтин, сирене и ким


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди