Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кифли със зехтин, сирене и ким
Кифли със зехтин, сирене и ким
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
½ кубче мая
2 яйца
1 с.л. захар
1 ч.ч. прясно мляко
12 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
5 ½ ч.ч. брашно
250 г. сирене
1 белтък
1 жълтък за намазване
2 с.л прясно мляко
1 пакетче ким
Пресяваме брашното в купа. Отмерваме 1 ч.ч от 200 мл. прясно мляко. Стопляме прясното мляко и в него слагаме 1/2 от кубче прясна мая. Слагаме още и 1 с.л брашно и щипка захар. Разбъркваме и оставяме да шупне маята. Правим кладенче в брашното. Чукваме едно по едно две яйца. Прибавяме 1 ч.л сол. Отмерваме зехтина и го прибавяме и него към другите продукти. След като е шупнала и маята прибавяме и нея вътре. Замесваме тестото. После го прехвърляме на набрашнена маса и продължаваме да месим. Трябва да се получи хубаво меко тесто. В купа натрошаваме сиренето с вилица. Аз използвах меко домашно сирене. Препоръчвам да използвате твърдо сирене /саламурено, като го оставите малко да изсъхне в хладилника/. Разбиваме с вилица и един белтък, който сме отделили преди това. Жълтъкът ще го използваме за намазване на кифлите. Към жълтъка добавяме и 2 с.л прясно мляко. Разбъркваме по отделно двете смеси. Омесеното тесто го отделяме настрана и го завиваме да втаса на топло за 35 мин. Можем да го завием с кухненска кърпа. След като втаса го делим на 2 - 4 части. Всяка част разточваме на кръг. Режем триъгълници с нож. В широката част на всеки триъгълник слагаме сирене и навиваме. Нареждаме всички кифли. Аз сложих от сместа, навих и след това краищата ги извих напред и притиснах.
Оставяме пак да втасат за 30 мин. След като се надуят ги мажем с разбития жълтък с прясно мляко. Поръсваме с ким целите кифли. Получава се меко пухкаво жълто тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Получават се от дозата 2 големи тави от фурната. Рецептата е от кулинарен блог.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със зехтин, сирене и ким
От форум:
От друг сайт: