Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Кифли със сметана и краве сирене
Кифли със сметана и краве сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 г краве сирене
2 ½ ч.ч. брашно
100 г заквасена сметана
100 мл прясно мляко
50 мл олио
1 щипка сол
1 ч.л. захар
1/3 кубче мая
1 яйце за намазване + 1 с.л олио
сусам - бял, за поръсване
1 кофичка кисело мляко
Натрошаваме сиренето в чиния, така че да стане на по-едри бучици, за да се усеща. Пресяваме брашното в дълбока купа. В брашното оформяме кладенче. Прясното мляко го вадим на стайна температура, заедно с яйцето и заквасената сметана. В прясното мляко слагаме захарта и маята. Към сместа с маята, прясното мляко и захарта слагаме и две щипка брашно. Разбъркваме добре с пръсти или с лъжица. Оставяме да шупне маята в прясното мляко. След като шупне я влагаме в брашното. В него слагаме 100 г заквасена сметана, щипка сол и 50 мл олио, което опреди това си отмерваме. Използвала съм 1/2 кофичка от 200 г заквасена сметана. Започваме да месим тесто върху маса, леко набрашнена. След като е вече готово, го оставяме да втаса за 40 мин. Покриваме тестото с кухненска кърпа. Тестото става меко и пухкаво, не лепне. Разточваме тестото с точилка на кръг и го режем на 12 триъгълника. Ако обаче искаме да са по-големи кифлите, можем да го разрежем на 8 части. В широката част слагаме натрошено сирене. Навиваме кифлите. Редим ги в тава, застлана с хартия. Разбиваме в чиния 1 яйце и 1 с.л. олио. С четка мажем кифлите. Поръсваме ги щедро с бял сусам. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна.
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Мекици с кисело и прясно мляко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Кифли със сметана и краве сирене
От форум:
От друг сайт: