Публикувана от Az-gotvia .bg на 25 Септември 2011
Необходими продукти 1 ч.ч. прясно мляко 4 яйца 1 ч.ч. олио 5 с.л. захар 1 кубче мая 2 кутии локум 1 кг. брашно пудра захар | |
Маята се разтваря със затопленото прясно мляко. Прибавят се яйцата, като се оставя един жълтък за намазване на кифличките. Слагат се и захарта, олиото и брашното и се замесва меко тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника. В широкия край на всеки триъгълник се слага по половин парче локум и се завива към върха, като се оформя кифличка. Кифличките се нареждат в намаслена тава (или покрита с домакинска хартия за печене). Оставят се да втасат около 1 час. Намазват се с жълтък и се пекат във фурна при 180 градуса за около 15 минути. Когато са готови се поръсват с пудра захар. |