Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Кекс със сирене, кашкавал, шпек и сушени домати

Кекс със сирене, кашкавал, шпек и сушени домати

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

3 малки яйца
80 г сирене
40 г кашкавал
10 резена шпек салам
черен пипер - на върха на ножа
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.ч. олио
сол - на върха на ножа
3 с.л. сушени домати - на кубчета от бурканче в зехтин
150 мл прясно мляко
2 с.л. бял сусам
олио - за намазваме на формите
брашно - за посипване на формите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс със сирене, кашкавал, шпек и сушени домати

Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвер. В купа разбъркваме с миксер три яйца и малко сол на върха на ножа и черен пипер също на върха на ножа. Прибавяме прясното мляко и олиото. Разбъркваме с миксера. Постепенно прибавяме брашното и разбиваме с миксера. Натрошаваме сиренето. Използвала съм домашно твърдо сирене. Кашкавалът го нарязваме на малки парченца. Кашкавалът, който използвах е мек, също домашен. Нарязваме шпек салама на малки парченца.

Прибавяме шпек салама, сиренето и кашкавала вътре при другите съставки. Разбъркваме всичко с лъжица. Прибавяме най-накрая и сушените домати. Те са на кубчета от бурканче в зехтин. Разбъркваме всичко. Намазваме форма за кекс с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата. Поръсваме с бял сусам. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем до хубава коричка. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Изваждаме го от формата. Режем най - накрая след като леко изстине на парчета



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс със сирене, кашкавал, шпек и сушени домати


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама