Публикувана от Веселина Великова на 22 Октомври 2016
Необходими продукти 3 малки яйца 80 г сирене 40 г кашкавал 10 резена шпек салам черен пипер - на върха на ножа 2 ч.ч. брашно 1 бакпулвер 1/2 ч.ч. олио сол - на върха на ножа 3 с.л. сушени домати - на кубчета от бурканче в зехтин 150 мл прясно мляко 2 с.л. бял сусам олио - за намазваме на формите брашно - за посипване на формите | |
Пресяваме брашното и слагаме вътре бакпулвер. В купа разбъркваме с миксер три яйца и малко сол на върха на ножа и черен пипер също на върха на ножа. Прибавяме прясното мляко и олиото. Разбъркваме с миксера. Постепенно прибавяме брашното и разбиваме с миксера. Натрошаваме сиренето. Използвала съм домашно твърдо сирене. Кашкавалът го нарязваме на малки парченца. Кашкавалът, който използвах е мек, също домашен. Нарязваме шпек салама на малки парченца. Прибавяме шпек салама, сиренето и кашкавала вътре при другите съставки. Разбъркваме всичко с лъжица. Прибавяме най-накрая и сушените домати. Те са на кубчета от бурканче в зехтин. Разбъркваме всичко. Намазваме форма за кекс с олио и посипваме с брашно. Изсипваме кашата. Поръсваме с бял сусам. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печем до хубава коричка. Проверяваме с клечка дали се е изпекъл. Изваждаме го от формата. Режем най - накрая след като леко изстине на парчета |