Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Кекс с лимонова глазура

Кекс с лимонова глазура

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 2 ч.ч.
яйца - 4 бр.
масло - 1/2 ч.ч краве
бакпулвер - 1 бр.
пудра захар - 1 ч.ч.
лимонов сок - на 1/2 лимон
лимонова кора - на 1/2 лимон

за лимоновата глазура:
лимони - 1/2 бр.
пудра захар - 1/2 ч.ч.
лимонова кора - на 1/2 лимон

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кекс с лимонова глазура

Разбивам яйцата със захарта много добре с помощта на миксер. После прибавям към сместа и пак разбивам и маслото.

Пресявам брашното и към него слагам и бакпулвера. Прибавям сока на 1/2 лимон, който предварително сме изцедили и настъргана кора на 1/2 лимон. Обърквам всичко много добре. Изсипвам в тавичка или кексова форма, намазана с олио и посипана с брашно. Пека на 180 градуса в загрята фурна.

Приготвям си глазурата, докато се пече кексът. Разбивам пудрата захар със сока на 1/2 лимон. Добавям към сместа за глазурата и настъргана кора на лимон. След като изстине малко и кексът, намазвам с глазурата. Хапваме с кафе или сок.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кекс с лимонова глазура


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама