www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 08 Септември 2012

Качамак - II вариант

Необходими продукти
250-300 гр. царевичен грис
1 л. вода
150 гр. обезсолена извара
100-200 гр. сирене
1 к.ч. олио
1-2 с.л.масло
червен пипер
сол
1-2 скилидки счукан чесън
кашкавал за поръсване

Сложете водата да заври. На тънка струя прибавете царевичния грис, като бъркате непрекъснато с дървена лъжица. Когато сместа се сгасти, свалете от огъня. Запържете червения пипер в мазнината. Изсипете мазнината в сгорещена тава, прибавете сиренето, изварата и чесъна. Разстелете отгоре царевичната смес. Запечете във фурна. Преди да извадите тавата, поръсете с настърган кашкавал.