Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Каноли

Каноли

Разпечатай

от готварската книга на Моника Кабаиванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г брашно
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжичка канела
голяма щипка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаена лъжичка какао на прах (по избор)
30 г. масло
1 жълтък
50 мл бяло вино
слънчогледово олио
шам фъстъци
половин стандартен пакет черен шоколад

за крема:
200-250 г рикота
100 г маскарпоне
1/2 чаша захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Каноли

Пресейте брашното, канелата, содата, какаото в купа с щипка сол. Добавете захарта и ги смесете. Добавете размекнато масло и смесете докато няма бучки. Смесете заедно жълтъка и виното и ги сипете при другите съставки. Внимателно месете тестото в купата, за да се смеси всичко много добре. Сложете прозрачно фолио отгоре, за да не влиза въздух и за около 30 мин го оставете в хладилника. Когато го изкарате го разточете на тънко и изрежете хубави, не много големи квадрати. Увийте ги около форми или ако нямате около нещо кръгло (аз ги увих около форма за шприц :D) Залепете с белтъка, който ви остана и ги сложете във фризера за около 15-20 минути, за да си запазят формата когато се пържат. През това време напълнете 1/3 от висока тясна тенджера с олио (или фринтюрник) и го оставете да се загрее. Ако започне да пуши, сложете капака на тенджерата отгоре и намалете котлона. Температурата му трябва да бъде не повече от 180 градуса. Махнете формичките или каквото сложихте отвътре. Дълбоко пържете канолите, за да станат златисто кафяви. За да направите крема смесете двете сирена и захарта и разбъркайте. Сложете в шприц и обилно напълнете канолите. Разтопете шоколада и натрошете на ситно шамфъстъците. Украсете както желаете. Идея. Потопете само единия край на канолата в течния шоколад преди да сложите крема и поръсете с малко фъстъци. Изчакайте шоколадът да се втвърди. Напълнете с крем и нежно с бързи движения над канолата изпръсквайте малко шоколад след това сложете съвсем малко крем отгоре в средата и поръсете само него с фъстъци.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Каноли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди