Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Каноли

Каноли

Разпечатай

от готварската книга на Моника Кабаиванова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

150 г брашно
1 супена лъжица захар
1/2 чаена лъжичка канела
голяма щипка сода бикарбонат
щипка сол
1 чаена лъжичка какао на прах (по избор)
30 г. масло
1 жълтък
50 мл бяло вино
слънчогледово олио
шам фъстъци
половин стандартен пакет черен шоколад

за крема:
200-250 г рикота
100 г маскарпоне
1/2 чаша захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Каноли

Пресейте брашното, канелата, содата, какаото в купа с щипка сол. Добавете захарта и ги смесете. Добавете размекнато масло и смесете докато няма бучки. Смесете заедно жълтъка и виното и ги сипете при другите съставки. Внимателно месете тестото в купата, за да се смеси всичко много добре. Сложете прозрачно фолио отгоре, за да не влиза въздух и за около 30 мин го оставете в хладилника. Когато го изкарате го разточете на тънко и изрежете хубави, не много големи квадрати. Увийте ги около форми или ако нямате около нещо кръгло (аз ги увих около форма за шприц :D) Залепете с белтъка, който ви остана и ги сложете във фризера за около 15-20 минути, за да си запазят формата когато се пържат. През това време напълнете 1/3 от висока тясна тенджера с олио (или фринтюрник) и го оставете да се загрее. Ако започне да пуши, сложете капака на тенджерата отгоре и намалете котлона. Температурата му трябва да бъде не повече от 180 градуса. Махнете формичките или каквото сложихте отвътре. Дълбоко пържете канолите, за да станат златисто кафяви. За да направите крема смесете двете сирена и захарта и разбъркайте. Сложете в шприц и обилно напълнете канолите. Разтопете шоколада и натрошете на ситно шамфъстъците. Украсете както желаете. Идея. Потопете само единия край на канолата в течния шоколад преди да сложите крема и поръсете с малко фъстъци. Изчакайте шоколадът да се втвърди. Напълнете с крем и нежно с бързи движения над канолата изпръсквайте малко шоколад след това сложете съвсем малко крем отгоре в средата и поръсете само него с фъстъци.


Продукти: брашно, захар, канела, сода бикарбонат, сол, какао, краве масло, бяло вино , олио, шам фъстъци, шоколад, рикота, маскарпоне

Тагове: Оригинални рецепти, Италианска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Каноли


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама