Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб с подправки

Хляб с подправки

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 пакет суха мая
1 яйце
5-6 ч. ч. брашно
3 с. л. зехтин
1 ч. л. захар
2 равни ч. л. сол
300 мл вода
100 мл топло прясно мляко

за потапяне:
100 мл зехтин
щипка риган и чубрица
за поръсване 150 г сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хляб с подправки

Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и щом шупне се замесва средно меко тесто с останалите продукти. Оставя се да втаса 30 минути.

Зехтинът се смесва с подправките. Във форма за кекс, намаслена и поръсена с галета, се нареждат малки топчета тесто, потопени в мазнината с подправките и се поръсва сирене. Следва втори ред по същия начин и накрая 3 ред. Оставя се да си почине 15 минути и печем в загрята фурна 180 градуса около 30 минути до готовност. Добър апетит !!!



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Хляб с подправки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама