Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб с лимец и зехтин
Хляб с лимец и зехтин

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 ч.ч брашно тип 500
2/3 ч.ч брашно от лимец
1/2 ч.л сол
2 с.л зехтин
сусам за поръсване
1 яйце
200 г. кисело мляко
1/2 ч.л сода за хляб
В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното. Смесваме двата вида брашно в купа. Отмерваме от едното 1 ч.ч., а от другото 2/3 ч.ч. Правим кладенче и в него слагаме шупналото мляко, 2 с.л зехтин, 1/2 ч.л розмарин и 1/2 ч.л сол. Използвала съм сух розмарин и зехтин Костадоро. Чукваме едно яйце в отделна купичка и разбиваме с вилица. Малка част от него оставяме в купичката, а по - голямата част в другата купа при останалите съставки. Малката част трябва да е толкова, колкото да намажем после хляба след като го оформим.
Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене. Мажем го с четка с остатъка от яйцето и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Хлябът бухва и се напуква при печенето. От дозата става малък хляб.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Хляб с лимец и зехтин
От форум:
От друг сайт: