Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хляб с лимец и зехтин

Хляб с лимец и зехтин

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч брашно тип 500
2/3 ч.ч брашно от лимец
1/2 ч.л сол
2 с.л зехтин
сусам за поръсване
1 яйце
200 г. кисело мляко
1/2 ч.л сода за хляб

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хляб с лимец и зехтин

В киселото мляко слагаме содата да шупне. Пресяваме брашното. Смесваме двата вида брашно в купа. Отмерваме от едното 1 ч.ч., а от другото 2/3 ч.ч. Правим кладенче и в него слагаме шупналото мляко, 2 с.л зехтин, 1/2 ч.л розмарин и 1/2 ч.л сол. Използвала съм сух розмарин и зехтин Костадоро. Чукваме едно яйце в отделна купичка и разбиваме с вилица. Малка част от него оставяме в купичката, а по - голямата част в другата купа при останалите съставки. Малката част трябва да е толкова, колкото да намажем после хляба след като го оформим.

Замесваме тестото. Прехвърляме го на месата и го доомесваме. Слагаме хляба в тава, застлана с хартия за печене. Мажем го с четка с остатъка от яйцето и поръсваме със сусам. Печем в загрята на 190 градуса фурна до готовност. Хлябът бухва и се напуква при печенето. От дозата става малък хляб.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Хляб с лимец и зехтин


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама