Публикувана от Марияна Желева на 29 Декември 2017
Необходими продукти ½ ч.ч шунка 1 ч.ч сирене 1 щипка сол 2/3 ч.ч кисело мляко 1 пакетче бакпулвер 1 щипка захар сусам за поръсване 2 яйца 2 ч.ч брашно 7 с.л олио | |
Пресяваме брашното със сито в купа. На едното яйце отделяме жълтъка. Разбиваме го с вилица с 2-3 с.л прясно мляко и го оставяме настрана - ще го използваме за намазване на хлебчетата. Правим кладенче по средата на брашното и в средата слагаме 1 яйце и 1 белтък. Прибавяме олиото, солта и захарта. В киселото мляко добавяме бакпулвера и разбъркваме. Слагаме го при брашното. Натрошаваме на ситно сиренето, а шунката нарязваме на дребно. Разбъркваме с ръка всичко. Хубаво позамесваме да се получи гъста смес. Оформяме я като топка. От нея откъсваме топки колкото големи кюфтета. Нареждаме в тава, покрита с хартия на разстояние едно от друго. Мажем със смес от жълтък и прясно мляко. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 200 градуса фурна до готовност. Вкусни хлебчета с апетитна кора. Да ви е сладко! |