Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Хлебче и мъфини със сушени чушки

Хлебче и мъфини със сушени чушки

Разпечатай

от готварската книга на Добринка Петкова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

250 гр типово брашно
250 гр бяло брашно
1/4 кубче мая
350 мл топла вода
2 ч.л сол
1 ч.л захар
3 с.л заквасена сметана
3 с.л зехтин
1 белтък (жълтък за намазване)

за плънка:

2-3 сухи чушки, предварително накиснати в гореща вода се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в купа и се смесват с 2-3 с. л зехтин и 1/2 ч.л босилек.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Хлебче и мъфини със сушени чушки

Маята се разтваря със захарта, малко от водата и 1-2 с.л брашно и се оставя в съд с гореща вода да втаса. След това се замесва меко тесто с останалите продукти. Оставя се да втаса около 40-50 минути и се оформя по следния начин:

Аз разделих тестото на две, от едната направих хлебчето:

Разточете на кора, да не е тънка, намажете я със зехтина от чушките, поръсете и тях отгоре, нарязан магданоз и по желание може да поръсите с настърган кашкавал. Завийте на руло и го срежете по цялата дължина. Обърнете двете части с рязаното нагоре и ги усучете. Подпъхнете краищата от двете страни и го преместете във формата, предварително намаслена. Оставете да втаса, намажете го с разбит жълтък с малко зехтин и печете до готовност.

От другата част направете питки-мъфинки, като разточите на кора, изрежете кръгчета с по-голяма чаша. Върху всяко кръгче поставете от чушките, прегънете един път и после още един, да се получи триъгълник. Наредете така по три триъгълничета във всяка форма (предварително намаслена). Оставете и те да втасат, намажете ги с жълтък и изпечете.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Много апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Хлебче и мъфини със сушени чушки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама