Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. грухана пшеница
200 г галета
1 1/3 ч.ч. орехи
захар - по 1 с.л. на 1 ч.ч. при сервиране
лимонова кора - от 1 голям лимон
1 пакетче канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

В тенджера с вода изсипваме груханата пшеница и варим на котлона до готовност. Пшеницата поема част от водата. Готова е, когато се напука и е мека при хапване. Можем да пробваме при варенето. След като е вече готово количеството пшеница я вадим и отцеждаме от водата. Изсипваме я върху кухненска кърпа. Разстиламе я върху кърпата равномерно с ръце и отгоре покриваме с друга кърпа и така оставяме да престои вечерта, за да се отцеди добре. Целта е да не е мокра. Пшеницата, която е вече суха, слагаме в тава. Смиламе орехите с мелничка за ядки. В тавата слагаме галетата, канелата и смлените орехи и объркваме добре. Аз ползвам фина хубава галета. Към продуктите в тавата слагаме и настъргана кората на 1 голям лимон. Кората предварително настъргваме на дребното ренде. Отново объркваме добре. Става много вкусно, ароматно и се усещат зрънцата отделени едно от друго. Подготвяме си чашки, в които ще сипваме, слагаме от десерта и поръсваме в чашка по 1 с.л захар и хапваме.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »

3 идеи за аранжиране на градината

3 идеи за аранжиране на градината

Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »

3 трика за перфектно тесто за пица

3 трика за перфектно тесто за пица

В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Много вкусен десерт се получава. Препоръчвам го, опитайте, макар да не се приготвя по обичайния начин, който съм виждал-водно и само със захар и ванилия, е страхотен! Става лесно за приготвяне и рецептата е описана точно. Лимоновата кора, канелата и орехите дават страхотен вкус и аромат. Галетата прави житото да се дели и да не е водно. Галетата /количеството и/ може да се замени според мен и с натрошен сухар.



Ако желаете, може да сложите линк към Грухана пшеница с лимон, канела и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама