Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 ч.ч. грухана пшеница
200 г галета
1 1/3 ч.ч. орехи
захар - по 1 с.л. на 1 ч.ч. при сервиране
лимонова кора - от 1 голям лимон
1 пакетче канела

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Грухана пшеница с лимон, канела и орехи

В тенджера с вода изсипваме груханата пшеница и варим на котлона до готовност. Пшеницата поема част от водата. Готова е, когато се напука и е мека при хапване. Можем да пробваме при варенето. След като е вече готово количеството пшеница я вадим и отцеждаме от водата. Изсипваме я върху кухненска кърпа. Разстиламе я върху кърпата равномерно с ръце и отгоре покриваме с друга кърпа и така оставяме да престои вечерта, за да се отцеди добре. Целта е да не е мокра. Пшеницата, която е вече суха, слагаме в тава. Смиламе орехите с мелничка за ядки. В тавата слагаме галетата, канелата и смлените орехи и объркваме добре. Аз ползвам фина хубава галета. Към продуктите в тавата слагаме и настъргана кората на 1 голям лимон. Кората предварително настъргваме на дребното ренде. Отново объркваме добре. Става много вкусно, ароматно и се усещат зрънцата отделени едно от друго. Подготвяме си чашки, в които ще сипваме, слагаме от десерта и поръсваме в чашка по 1 с.л захар и хапваме.


Продукти: грухана пшеница, галета, орехи, захар, лимони, канела

Тагове: Здравословни рецепти

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар08 Септември 2018
tony marinov
Много вкусен десерт се получава. Препоръчвам го, опитайте, макар да не се приготвя по обичайния начин, който съм виждал-водно и само със захар и ванилия, е страхотен! Става лесно за приготвяне и рецептата е описана точно. Лимоновата кора, канелата и орехите дават страхотен вкус и аромат. Галетата прави житото да се дели и да не е водно. Галетата /количеството и/ може да се замени според мен и с натрошен сухар.



Ако желаете, може да сложите линк към Грухана пшеница с лимон, канела и орехи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама