Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Гризини

Гризини

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2/3 бр. амонячна сода
1 ч.л. сол
брашно - колкото поеме
1 ч.ч. прясно мляко
хималайска сол
1 яйце
2-3 капки оцет
1 жълтък
бял сусам
черен сусам
ким
130 г. маргарин

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Гризини

В дълбока купа разбиваме 1 яйце. Прибавяме 1 ч.л сол. В една супена лъжица капваме 2-3 капки оцет. Амонячната сода я шупваме в оцета. След като шупне я слагаме при яйцето. Отмерваме си 1 ч.ч прясно мляко. Добавяме прясното мляко в купата. Всичко объркваме с лъжица. На стайна температура сме оставили да се размекне маргарина. Прибавяме го и пак разбъркваме. Прибавяме на части от брашното. Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме си масата и го месим пак.

Разточваме тестото върху посипана с брашно маса. За да ни е по лесно можем да го разделим на 3 части. Всяка част я разточваме в приблизително правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм. и режем с кръгло къдраво ножче на ленти. От дозата излизат 2 тави от фурната. Застиламе тавата с хартия за печене. Редим лентите. В чиния на купчинки си слагаме бял сусам, черен сусам, ким за удобство. Разбиваме в купичка жълтъка. Мажем ги с разбит жълтък с четка и поръсваме с бял сусам, черен сусам, ким и хималайска сол по възможност, която преди това си смиламе с мелничка. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Не бухват много при печенето.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Гризини


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама