Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Гризини
Гризини

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2/3 бр. амонячна сода
1 ч.л. сол
брашно - колкото поеме
1 ч.ч. прясно мляко
хималайска сол
1 яйце
2-3 капки оцет
1 жълтък
бял сусам
черен сусам
ким
130 г. маргарин
В дълбока купа разбиваме 1 яйце. Прибавяме 1 ч.л сол. В една супена лъжица капваме 2-3 капки оцет. Амонячната сода я шупваме в оцета. След като шупне я слагаме при яйцето. Отмерваме си 1 ч.ч прясно мляко. Добавяме прясното мляко в купата. Всичко объркваме с лъжица. На стайна температура сме оставили да се размекне маргарина. Прибавяме го и пак разбъркваме. Прибавяме на части от брашното. Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме си масата и го месим пак.
Разточваме тестото върху посипана с брашно маса. За да ни е по лесно можем да го разделим на 3 части. Всяка част я разточваме в приблизително правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм. и режем с кръгло къдраво ножче на ленти. От дозата излизат 2 тави от фурната. Застиламе тавата с хартия за печене. Редим лентите. В чиния на купчинки си слагаме бял сусам, черен сусам, ким за удобство. Разбиваме в купичка жълтъка. Мажем ги с разбит жълтък с четка и поръсваме с бял сусам, черен сусам, ким и хималайска сол по възможност, която преди това си смиламе с мелничка. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Не бухват много при печенето.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Гризини
От форум:
От друг сайт: