Публикувана от Веселина Великова на 30 Октомври 2016
![]() | Необходими продукти 2/3 бр. амонячна сода 1 ч.л. сол брашно - колкото поеме 1 ч.ч. прясно мляко хималайска сол 1 яйце 2-3 капки оцет 1 жълтък бял сусам черен сусам ким 130 г. маргарин |
В дълбока купа разбиваме 1 яйце. Прибавяме 1 ч.л сол. В една супена лъжица капваме 2-3 капки оцет. Амонячната сода я шупваме в оцета. След като шупне я слагаме при яйцето. Отмерваме си 1 ч.ч прясно мляко. Добавяме прясното мляко в купата. Всичко объркваме с лъжица. На стайна температура сме оставили да се размекне маргарина. Прибавяме го и пак разбъркваме. Прибавяме на части от брашното. Трябва да се получи меко тесто. Набрашняваме си масата и го месим пак. Разточваме тестото върху посипана с брашно маса. За да ни е по лесно можем да го разделим на 3 части. Всяка част я разточваме в приблизително правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм. и режем с кръгло къдраво ножче на ленти. От дозата излизат 2 тави от фурната. Застиламе тавата с хартия за печене. Редим лентите. В чиния на купчинки си слагаме бял сусам, черен сусам, ким за удобство. Разбиваме в купичка жълтъка. Мажем ги с разбит жълтък с четка и поръсваме с бял сусам, черен сусам, ким и хималайска сол по възможност, която преди това си смиламе с мелничка. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Не бухват много при печенето. |