Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Големи банички с масло и сирене

Големи банички с масло и сирене

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

8 листа кори за баница
25 г. масло
1 с.л. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
180 - 200 г. домашно сирене
3 яйца
200 г. кисело мляко
1 с.л. олио
сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Големи банички с масло и сирене

Разгъваме корите. Разполагаме ги с по-тясната част към нас. Натрошаваме сиренето. Ползвах твърдо домашно сирене. Отделяме две яйца и един белтък. Разбиваме ги с вилица с 1 щипка сол. Жълтъкът го отделяме в купичка и му добавяме 1 с.л олио и го разбиваме също. Ще го използваме за намазване на вече направените банички. Към сместа с яйцата добавяме киселото мляко. В 1 с.л брашно слагаме бакпулвера и разбъркваме. Добавяме го към яйцата и киселото мляко и пак разбъркваме. С лъжица слагаме от сместа върху две кори. Слагаме от кашата върху цялата кора. Отгоре пръскаме сирене. Двата края ги подвиваме навътре около пръст и навиваме като руло. Правим го за да станат цели дълги и големи банички и за да не изтече сместа. Слагаме рулото в тава застлана с хартия за печене. Така процедираме и другите две кори. Навиваме двете големи дълги банички. Намазваме ги с жълтъчената смес и поръсваме със сусам. Нарязваме маслото. Малки парченца масло слагаме върху баничките. Вземаме две кори, нанасяме от сместа с яйцата, брашното, бакпулвера и киселото мляко. Поръсваме със сиренето. Сгъваме на две от ляво на дясно. Получава се дълга половина кора. Взимаме края в ляво и подгъваме под ъгъл в дясно, после нагоре и докато стане цял триъгълник. Така правим и с другите две кори. Получават се две дълги банички и два големи триъгълника. Мажем и тях с жълтъчената смес и поръсваме със сусам. Отгоре разпределяме малки парченца масло. Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност. Трябва да се изпекат добре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Големи банички с масло и сирене


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама