Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача със сушени домати и зехтин

Фокача със сушени домати и зехтин

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

30 мл прясно мляко
30 мл вода
1 с. л. зехтин  + 1 ч. л. за намазване на фокачата
1/4 кубче мая
1 щипка захар
1 щипка сол
1 1/2 ч.ч. брашно
2 с.л. сушени домати  от бурканче
1 ч.л. розмарин -  за поръсване на фокачата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Фокача със сушени домати и зехтин

Стопляме леко млякото и в него слагаме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него си правим кладенче. Вътре слагаме щипка сол, 1 с.л зехтин, водата и прясното мляко с маята и захарта. После добавяме и 2 с.л. сушени домати на кубчета от бурканче. Лъжиците са пълни с много сушени домати на парченца и не отцедих от зехтина вътре. Замесваме тестото. Слагаме го в купа и го покриваме с кухненска кърпа да втаса 30 мин. Взимаме тестото и го оформяме като елипса в тава, застлана с хартия. Намазваме го с 1 ч.л зехтин. Поръсваме с 1 ч.л сушен розмарин. Най-отгоре правим малки дупки, като натискаме. Печем в загрята фурна на 190 градуса до порозовяване.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Фокача със сушени домати и зехтин


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама