Публикувана от Веселина Великова на 16 Септември 2016
![]() | Необходими продукти 30 мл прясно мляко 30 мл вода 1 с. л. зехтин + 1 ч. л. за намазване на фокачата 1/4 кубче мая 1 щипка захар 1 щипка сол 1 1/2 ч.ч. брашно 2 с.л. сушени домати от бурканче 1 ч.л. розмарин - за поръсване на фокачата |
Стопляме леко млякото и в него слагаме маята и захарта. Пресяваме брашното и в него си правим кладенче. Вътре слагаме щипка сол, 1 с.л зехтин, водата и прясното мляко с маята и захарта. После добавяме и 2 с.л. сушени домати на кубчета от бурканче. Лъжиците са пълни с много сушени домати на парченца и не отцедих от зехтина вътре. Замесваме тестото. Слагаме го в купа и го покриваме с кухненска кърпа да втаса 30 мин. Взимаме тестото и го оформяме като елипса в тава, застлана с хартия. Намазваме го с 1 ч.л зехтин. Поръсваме с 1 ч.л сушен розмарин. Най-отгоре правим малки дупки, като натискаме. Печем в загрята фурна на 190 градуса до порозовяване. |