Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Фокача с маслинова паста

Фокача с маслинова паста

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 гр. брашно
1 щипка розмарин
2-3 с.л. зехтин за намазване
4 с.л. маслинова паста
13 мл зехтин
1 щипка захар
1 щипка сол
1/3 кубче мая
150 мл вода
3 плочки сирене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Фокача с маслинова паста

Пресяваме брашното в дълбока купа. Правим кладенче в средата. Стопляме леко водата и в нея слагаме маята и щипка захар. Оставяме настрана покрито с кухненска кърпа да шупне. Прибавяме водата с маята и захарта при брашното. Прибавяме в купата зехтина и щипка сол. Замесваме меко тесто върху набрашнена маса, където ще месим. Намазваме купа с малко зехтин и слагаме тестото. Намазваме и него, покриваме тестото с кърпа за 30 мин. да втаса. След като втаса го оформяме с ръце в обла форма. Притискаме формата. Слагаме го в тава, застлана с хартия за печене. Намазваме повърхността малко със зехтин и поръсваме с розмарин.  На места върху тестото правим дупчици с пръст. В дупчиците внимателно слагаме да се запълнят с маслинова паста. Общо за намазванията отива не повече от 2-3 с.л. Печем на 180 градуса в загрята фурна. След като се опече вадим фокачата и я увиваме с кърпа, да си запази топлината. При сервиране режем на квадрати. Към фокачата режем 3 плочки сирене.



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Фокача с маслинова паста


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама