Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пареното тесто:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
120 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
щипка бакпулвер

за крема:
1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер"
450 мл. прясно мляко
250 гр. заквасена сметана

за глазурата:
100 гр. шоколад
1 с.л. олио
1 с.л. масло
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера.

Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна.

Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес.

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Освежаващи коктейли с водка: лесни рецепти

Ако не сте фенове на твърдия алкохол в чист вид и обичате да експериментирате с комбинации от вкусове, плодове, сокове и алкохолни питиета, то коктейлите с водка са отличен вариант за целта.
още »

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната

Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Декември 2014
Надя Недева
Изглеждат превъзходно ! Ще ги изпробвам ;)



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди