Начало » Десерти » Рецепти за Други десерти » рецепта Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Константинова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за пареното тесто:
125 мл. вода
125 мл. прясно мляко
120 гр. масло
150 гр. брашно
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4-5 яйца
щипка бакпулвер

за крема:
1 пакет крем ванилия без варене на "Д-р Йоткер"
450 мл. прясно мляко
250 гр. заквасена сметана

за глазурата:
100 гр. шоколад
1 с.л. олио
1 с.л. масло
фъстъчен крокант

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант

Загрейте в тенджера водата, млякото и маслото. Добавете захарта и солта. След като сместа заври, издърпайте настрана и изсипете наведнъж брашното. Бъркайте с дървена лъжица, докато стане гладка и хомогенна смес. Охладете за кратко. Прибавете яйцата едно по едно при непрекъснато бъркане. Накрая прибавете бакпулвера.

Шприцовайте еклерите в тава с незалепващо дъно. Изпечете ги до златисто в силно сгорещена фурна.

Кремът разбийте по указания на пакета начин. Прибавете сметана и продължете да биете с миксер до хомогенна смес.

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с олиото и маслото. Разрежете охладените еклери по средата и напълнете с крем. Отгоре поръсете с шоколадова глазура и фъстъчен крокант.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар30 Декември 2014
Надя Недева
Изглеждат превъзходно ! Ще ги изпробвам ;)



Ако желаете, може да сложите линк към Еклери с шоколадова глазура и фъстъчен крокант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама