Начало » Десерти » Рецепти за Кексове » рецепта Двуцветен кекс с мармалад
Двуцветен кекс с мармалад

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 яйца
1 ч.ч. захар + 1 ч.л.
1 пак. ванилова захар
250 мл. прясно мляко
½ ч.ч. олио
2 ½ ч.ч. брашно
1 пак. бакпулвер
1 ч.л. какао мармалад/сладко
лимон
Разбивате белтъците с 1 ч.л. захар и 1-2 капки лимонов сок, на сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар. Добавят се ваниловата захар, млякото, олиото и пресятото брашно към което е добавен бакпулвера (по желание може да се добави и лимонена кора). Към сместа се прибавят белтъците, като се внимава да не спаднат. Половината от сместа се изсипва в намаслена тавичка и се слага във фурната за 10-15 мин. (докато хване лека коричка), изважда се и се намазва с мармалада. Към останалата смес се добавя какаото и се изсипва върху мармалада. Връща се във фурната, за да се доопече.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Двуцветен кекс с мармалад
От форум:
От друг сайт:
Надя Недева