Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Дюнери

Дюнери

Разпечатай

от готварската книга на Илияна Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото за 6-8 дюнера са необходими:
1/2 чаена чаша вода
1 каф.чашка кисело мляко
1/4 кубче мая
сол 1 каф.лъжичка
1 каф.лъжичка оцет
1 суп.лъжичка олио
брашно колкото е необходимо за еластично тесто

за плънката:
200 г сварено пилешко месо, нарязано ситно
2 ч.чаши домати от консерва
босилек и сол
черен пипер на вкус
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка нарязан лук
чили сос на вкус
няколко нарязани маслини без костилки
зехтин за пържене на плънката
маргарин за намазване изпечените кори на дюнерите

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Дюнери

Правим тесто от продуктите и оставяме да втаса. Разделяме на топки, които разточваме много тънко и изпичаме в незалепващ тиган или на сач от двете страни. Готовите кори намазваме с маргарин.

Приготвяме плънката, като слагаме доматите с нарязан лук, босилек, сол, захар, черен пипер и сос чили на вкус до сваряване, когато почти се изпари течността. Наливаме зехтин, колкото е необходимо и слагаме пилешкото месо и маслините. Завиваме дюнерите с приготвената плънка. Може преди поднасяне да запечем леко готовите дюнери на грил тиган.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Ще изпробвам рецептата!



Ако желаете, може да сложите линк към Дюнери


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама