Публикувана от Илияна Димова на 28 Юни 2013
![]() | Необходими продукти за тестото за 6-8 дюнера са необходими: 1/2 чаена чаша вода 1 каф.чашка кисело мляко 1/4 кубче мая сол 1 каф.лъжичка 1 каф.лъжичка оцет 1 суп.лъжичка олио брашно колкото е необходимо за еластично тесто за плънката: 200 г сварено пилешко месо, нарязано ситно 2 ч.чаши домати от консерва босилек и сол черен пипер на вкус 1 чаена лъжичка захар 1 чаена лъжичка нарязан лук чили сос на вкус няколко нарязани маслини без костилки зехтин за пържене на плънката маргарин за намазване изпечените кори на дюнерите |
Правим тесто от продуктите и оставяме да втаса. Разделяме на топки, които разточваме много тънко и изпичаме в незалепващ тиган или на сач от двете страни. Готовите кори намазваме с маргарин. Приготвяме плънката, като слагаме доматите с нарязан лук, босилек, сол, захар, черен пипер и сос чили на вкус до сваряване, когато почти се изпари течността. Наливаме зехтин, колкото е необходимо и слагаме пилешкото месо и маслините. Завиваме дюнерите с приготвената плънка. Може преди поднасяне да запечем леко готовите дюнери на грил тиган. |