www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 02 Април 2012

Дудник

Необходими продукти
За форма с диаметър 22-24 см:
2 яйца
300 г кисело мляко
1 бакпулвер
щипка сол
1/3 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. олио
125 г грис (едно пакетче грис "Прима")
150 г сирене
3 листа кори за баница
масло за намазване

От всички продукти без корите и маслото се приготвя хомогенна смес. В намазнена форма се слагат две кори за баница като краищата им трябва да стърчат извън формата. Върху тях се изсипва приготвената плънка. Отгоре се поставя и третата кора и краищата на всичките кори се завиват да покрият сместа. Поставят се на няколко места парченца масло и дудникът се слага да се пече в загрята фурна, но на ниска температура, за да не прегорят корите. Готовността се проверява с клечка за зъби. Пече се поне 30 минути.