Публикувана от Нина Райчева на 02 Април 2012
Необходими продукти За форма с диаметър 22-24 см: 2 яйца 300 г кисело мляко 1 бакпулвер щипка сол 1/3 ч.ч. брашно 1/3 ч.ч. олио 125 г грис (едно пакетче грис "Прима") 150 г сирене 3 листа кори за баница масло за намазване | |
От всички продукти без корите и маслото се приготвя хомогенна смес. В намазнена форма се слагат две кори за баница като краищата им трябва да стърчат извън формата. Върху тях се изсипва приготвената плънка. Отгоре се поставя и третата кора и краищата на всичките кори се завиват да покрият сместа. Поставят се на няколко места парченца масло и дудникът се слага да се пече в загрята фурна, но на ниска температура, за да не прегорят корите. Готовността се проверява с клечка за зъби. Пече се поне 30 минути. |