www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 15 Февруари 2020

Домашни вити банички

Необходими продукти
1 ч.ч. хладка вода
1 ч.л. сол
1 ч.л. оцет
2 с.л.олио
бяло брашно
250-300 г.сирене
150-200 г. мас
олио за плънката

В купа, подходяща за месене, наливаме чаша хладка вода. Прибавяме за тестото - сол, оцет и олио и разбъркваме. Постепенно слагаме пресято брашно и омесваме гладко, не лепнещо тесто. Правим тестото на малки топки ( 10-12 бр.). Намазваме всяка с олио и поставяме върху найлоново фолио. Отгоре ги завиваме с друго найлоново фолио, за да не засъхват. Така престояват 10-15 минути на стайна температура. После всяка топка тесто разточваме на кръгче с размери на малка чинийка. Намазваме го с олио и и завиваме с найлоново фолио отново за 10-15 минути, да се отпусне тестото. Разтапяме маста и охлаждаме. Всяко кръгче тесто разтегляме тънко с добре намазани с олио ръце. Напръскваме с мас и малко олио, наръсваме със сирене, навиваме на руло, после на охлюв. Така приготвените банички слагаме в тава и намазваме отгоре с малко разтопена мас. Изпичаме баничките в нагрята на 180-200 градуса фурна до златисто.