Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Домашни саралийки
Домашни саралийки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет фини кори
смлени орехи около 300-400 грама
за захарния сироп:
0.5 кг захар
2 броя ванилия
1 л. вода
На всяка кора се ръсят орехи, кората се навива на точилка и леко се изнизва, като на хармоника. Редят се в тавичка, пекат се на 180 градуса. Като изстинат се прави захарния сироп и се заливат с топъл сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашни саралийки
От форум:
От друг сайт: