Начало » Десерти » Рецепти за Баклави » рецепта Домашни саралийки
Домашни саралийки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 пакет фини кори
смлени орехи около 300-400 грама
за захарния сироп:
0.5 кг захар
2 броя ванилия
1 л. вода
На всяка кора се ръсят орехи, кората се навива на точилка и леко се изнизва, като на хармоника. Редят се в тавичка, пекат се на 180 градуса. Като изстинат се прави захарния сироп и се заливат с топъл сироп.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашни саралийки
От форум:
От друг сайт: