Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашни хлебчета
Домашни хлебчета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
4 ч ч брашно
100 г сирене
20 г мая
50 мл топла вода за маята
1 ч ч прясно мляко
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 яйце
1 жълтък за намазване
Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне 10 минути. Замесва се с останалите продукти без сиренето меко тесто и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на 10-12 топчета, от всяко се оформя малка питка. В средата поставяме натрошено сиренце и отново оформяме на топче. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да починат 15 мин. Намазват се с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса 25-30 минути до златиста коричка. Много вкусни и лесни за приготвяне !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашни хлебчета
От форум:
От друг сайт: