www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 07 Юни 2014

Домашни хлебчета

Необходими продукти
4 ч ч брашно
100 г сирене
20 г мая
50 мл топла вода за маята
1 ч ч прясно мляко
3 с л олио
1 ч л захар
1 ч л сол
1 яйце
1 жълтък за намазване

Маята се разтваря в топлата вода със захарта и се оставя да шупне 10 минути. Замесва се с останалите продукти без сиренето меко тесто и оставяме да втаса 30 минути. Разделя се на 10-12 топчета, от всяко се оформя малка питка. В средата поставяме натрошено сиренце и отново оформяме на топче. Нареждат се в намаслена тава и се оставят да починат 15 мин. Намазват се с разбит жълтък. Печем в загрята фурна 180 градуса 25-30 минути до златиста коричка. Много вкусни и лесни за приготвяне !