Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашни франзели с типово брашно
Домашни франзели с типово брашно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 п суха мая
100 мл хладка вода за маята
1 ч л захар
2 равни ч л сол
2 с л олио
2 с л кисело мляко, разбити в 1 ч ч вода
500 г типово брашно
Активира се маята, замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Разделя се на 6 равни части. От всяка се оформя дълъг фитил. Срязва се през средата и се сплита като въже. Нареждат се франзелките в намаслена тава. Отгоре се намазва леко с олио и поръсваме семена, но може и без тях. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 -30 мин. до готовност. Изваждат се и намазваме с масло, покриваме с кърпа. Бон апети !
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашни франзели с типово брашно
От форум:
От друг сайт: