www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Виолета Матева на 16 Юли 2015

Домашни франзели с типово брашно

Необходими продукти
1 п суха мая
100 мл хладка вода за маята
1 ч л захар
2 равни ч л сол
2 с л олио
2 с л кисело мляко, разбити в 1 ч ч вода
500 г типово брашно

Активира се маята, замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Разделя се на 6 равни части. От всяка се оформя дълъг фитил. Срязва се през средата и се сплита като въже. Нареждат се франзелките в намаслена тава. Отгоре се намазва леко с олио и поръсваме семена, но може и без тях. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 -30 мин. до готовност. Изваждат се и намазваме с масло, покриваме с кърпа. Бон апети !