Публикувана от Виолета Матева на 16 Юли 2015
Необходими продукти 1 п суха мая 100 мл хладка вода за маята 1 ч л захар 2 равни ч л сол 2 с л олио 2 с л кисело мляко, разбити в 1 ч ч вода 500 г типово брашно | |
Активира се маята, замесваме тесто с останалите продукти и оставяме да втаса. Разделя се на 6 равни части. От всяка се оформя дълъг фитил. Срязва се през средата и се сплита като въже. Нареждат се франзелките в намаслена тава. Отгоре се намазва леко с олио и поръсваме семена, но може и без тях. Печем в загрята фурна 180 градуса 25 -30 мин. до готовност. Изваждат се и намазваме с масло, покриваме с кърпа. Бон апети ! |