Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Домашни дюнери
Домашни дюнери
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
1/2 пакетче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200 мл вода
брашно
за плънката:
400 г телешко месо
1 домат
кисели краставички
пържени картофи
кисело мляко
майонеза
чесън на прах
2 с.л. пържен лук
черен пипер
Месото се накълцва на ситно. Пече се с малко мазнина на фурна. Желателно е да се разбърква от време на време.
Тестото се замесва. От него се оформят топки, големи колкото яйце. Разточват се на много тънко. Пекат се на сач, а може и в тиган, но без мазнина (лично аз така в тигана ги направих). След като са изпечени се покриват, за да омекнат.
Във всяка питка се слага сос, предварително направен от майонезата, млякото и чесъна. След това се добавят месото, пържените картофи, пържения лук, доматите, нарязани на разполовени филийки, краставички, нарязани на ситно. Дюнерът се завива, така че долната страна на питката да се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива точно както палачинките. По желание може да се добави прясно накълцано зеле.
Още рецепти за Други закуски
Кифли с майонеза с пълнеж-локум
Солен кекс със сирена, маслини и семена
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Домашни дюнери
От форум:
От друг сайт:
tony marinov