Начало » Закуски » Рецепти за Други закуски » рецепта Домашни дюнери

Домашни дюнери

Разпечатай

от готварската книга на Иванка Боянова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за тестото:
1/2 пакетче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
200 мл вода
брашно

за плънката:
400 г телешко месо
1 домат
кисели краставички
пържени картофи
кисело мляко
майонеза
чесън на прах
2 с.л. пържен лук
черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашни дюнери

Месото се накълцва на ситно. Пече се с малко мазнина на фурна. Желателно е да се разбърква от време на време.

Тестото се замесва. От него се оформят топки, големи колкото яйце. Разточват се на много тънко. Пекат се на сач, а може и в тиган, но без мазнина (лично аз така в тигана ги направих). След като са изпечени се покриват, за да омекнат.

Във всяка питка се слага сос, предварително направен от майонезата, млякото и чесъна. След това се добавят месото, пържените картофи, пържения лук, доматите, нарязани на разполовени филийки, краставички, нарязани на ситно. Дюнерът се завива, така че долната страна на питката да се прегъва навътре, за да не потече сос. След това се навива точно както палачинките. По желание може да се добави прясно накълцано зеле.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар15 Юли 2018
tony marinov
Стават много вкусни. Сложих им пресни краставици, вместо кисели.



Ако желаете, може да сложите линк към Домашни дюнери


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама