Публикувана от Вероника Павлова на 22 Юни 2023
Необходими продукти 2 средно големи дюли
4 яйца
1 ч. ч. захар
2 пакетчета ванилия
1/2 кисело мляко
1 бакпулвер
70 гр. краве масло
2 ч. ч. брашно
1/2 ч. ч. вода | |
Дюлите се измиват добре, нарязват се и се почистват от семките. Поставят се в тиган с не залепващо покритие с малко масло и захар, заливат се с половин чаена чаша вода и се задушават на котлона докато омекнат. В дълбока купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Прибавяме и ванилията и разбъркваме още малко. Маслото го разтопяваме в микровълновата печка и го прибавяме към яйцата, като непрекъснато разбъркваме. После прибавяме и киселото мляко и също разбъркваме. Бакпулверът се прибавя към брашното и се пресяват заедно, след което се прибавят постепенно към яйчената смес като се бърка непрекъснато с дървена лъжица или силиконова шпатула. Получената смес се разпределя равномерно в кръгла тава, покрита предварително с хартия за печене и намазана с масло. Дюлите се отцежда от соса в който са врели и се подреждат върху сместа за пая. Сладкишът се пече на 180 градуса за около 40 минути. По желание може да се поръси с пудра захар. С това нашият пай с дюли е готов! |