Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен хляб - II вариант
Домашен хляб - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
300 мл хладка вода
100 мл топла вода за 20 г мая
1 ч л захар
1 ч л сол
3 с л зехтин
3 с л кисело мляко
700-800 г брашно
В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути.
Отделя се малко от тестото за украсата. Оформя се на топка и поставяме в тавичка върху хартия за печене. Изрязва се шаблон на листенца и се поставя върху тестото, отгоре се поръсва с брашно. С бръснарско ножче се очертават жилките на листата От оставеното тесто се оформят тънки фитили, като в единия край се навива на охлювче. Поръсвам сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса, на дъното на която се поставя съд с вода. Към края се покрива с алуминиево фолио да не прегори. След 55 минути е готов. Изважда се върху скара да се охлади и се нарязва с къдрав нож.
Вкусен домашен хляб, добър апетит !!!
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен хляб - II вариант
От форум:
От друг сайт: