Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен хляб - II вариант

Домашен хляб - II вариант

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

300 мл хладка вода
100 мл топла вода за 20 г мая
1 ч л захар
1 ч л сол
3 с л зехтин
3 с л кисело мляко
700-800 г брашно

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Домашен хляб - II вариант

В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути.

Отделя се малко от тестото за украсата. Оформя се на топка и поставяме в тавичка върху хартия за печене. Изрязва се шаблон на листенца и се поставя върху тестото, отгоре се поръсва с брашно. С бръснарско ножче се очертават жилките на листата От оставеното тесто се оформят тънки фитили, като в единия край се навива на охлювче. Поръсвам сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса, на дъното на която се поставя съд с вода. Към края се покрива с алуминиево фолио да не прегори. След 55 минути е готов. Изважда се върху скара да се охлади и се нарязва с къдрав нож.

Вкусен домашен хляб, добър апетит !!!



Още рецепти за Други изделия

Рецепта за Чабата Чабата

Рецепта за Хляб с моцарела Хляб с моцарела

Рецепта за Чеснова пърленка Чеснова пърленка

Рецепта за Пърленки Пърленки

Рецепта за Усукан празник Усукан празник

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Домашен хляб - II вариант


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама