Публикувана от Виолета Матева на 20 Септември 2014
![]() | Необходими продукти 300 мл хладка вода 100 мл топла вода за 20 г мая 1 ч л захар 1 ч л сол 3 с л зехтин 3 с л кисело мляко 700-800 г брашно |
В 100 мл топла вода се разтваря маята със захарта и се оставя да шупне. Замесва се средно меко тесто с останалите продукти и се оставя да втаса 30 минути. Отделя се малко от тестото за украсата. Оформя се на топка и поставяме в тавичка върху хартия за печене. Изрязва се шаблон на листенца и се поставя върху тестото, отгоре се поръсва с брашно. С бръснарско ножче се очертават жилките на листата От оставеното тесто се оформят тънки фитили, като в единия край се навива на охлювче. Поръсвам сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса, на дъното на която се поставя съд с вода. Към края се покрива с алуминиево фолио да не прегори. След 55 минути е готов. Изважда се върху скара да се охлади и се нарязва с къдрав нож. Вкусен домашен хляб, добър апетит !!! |