Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен дюнер - II вариант
Домашен дюнер - II вариант
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за питките:
200 мл. вода
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме
за плънката:
500 гр. месо по избор
подправки за овкусяване
картофи
кисели краставички
за чесновия сос:
200 гр. кисело мляко
100 мл. майонеза
4-5 скилидки чесън
черен пипер
за намазване на питките:
100 гр. разтопено масло
шарена сол
чесън на прах
Пресяваме брашно в тава и правим кладенче. Изливаме водата, добавяме солта и замесваме меко тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме 10 мин. да почине.
През това време разтапяме маслото и добавяме по малко шарена сол и чесън. Нарязваме месото на жулиени и овкусяваме (соев сос, подправка за съответното месо, черен пипер). Картофите могат да се изпържат или изпекат.
Тестото се разделя на около 10 еднакви топки, разточва се на тънко и се изпича на тиган или скара. Веднага след като се отстранят от огъня се намазват с приготвената смес от масло и подправки и се покриват, за да омекнат. Накрая дюнерите се завиват с плънката и заливат с чесновия сос.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен дюнер - II вариант
От форум:
От друг сайт:
Тони Иванова