Начало » Тестени изделия » Рецепти за Други изделия » рецепта Домашен дюнер - II вариант
Домашен дюнер - II вариант

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за питките:
200 мл. вода
1 ч.л. сол
брашно колкото поеме
за плънката:
500 гр. месо по избор
подправки за овкусяване
картофи
кисели краставички
за чесновия сос:
200 гр. кисело мляко
100 мл. майонеза
4-5 скилидки чесън
черен пипер
за намазване на питките:
100 гр. разтопено масло
шарена сол
чесън на прах
Пресяваме брашно в тава и правим кладенче. Изливаме водата, добавяме солта и замесваме меко тесто. Покриваме със свежо фолио и оставяме 10 мин. да почине.
През това време разтапяме маслото и добавяме по малко шарена сол и чесън. Нарязваме месото на жулиени и овкусяваме (соев сос, подправка за съответното месо, черен пипер). Картофите могат да се изпържат или изпекат.
Тестото се разделя на около 10 еднакви топки, разточва се на тънко и се изпича на тиган или скара. Веднага след като се отстранят от огъня се намазват с приготвената смес от масло и подправки и се покриват, за да омекнат. Накрая дюнерите се завиват с плънката и заливат с чесновия сос.
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Домашен дюнер - II вариант
От форум:
От друг сайт:
Тони Иванова